De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. FysioForza is specialist voor manuele therapie in Haarlem.

Waarom manuele therapie?

Indien u een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar: gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

U werkt aan uw mobiliteit en houding, terwijl pijn en andere klachten afnemen en uiteindelijk verdwijnen. U kunt bij ons terecht voor klachten van het gehele lichaam. Waar u ook klachten ervaart: onze manueel therapeuten kennen de juiste aanpak en helpen u met gerichte therapie van uw klachten af.

Manuele therapie behandeling

Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn/haar opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij/zij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom.

Door zijn/haar gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen. Zo kan hij/zij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

Manuele therapie

Benieuwd hoe wij u van uw klachten af kunnen helpen? Neem contact op om een vrijblijvende intake te plannen voor manuele therapie in Haarlem.

Wat houdt manuele therapie precies in?

Mensen zijn over het algemeen bekend met de werking van fysiotherapie. Manuele therapie is een andere vorm van therapie. Fysiotherapie kan tal van toepassingen hebben. Manuele therapie wordt specifiek toegepast bij gewrichtsproblemen en andere problemen die hieruit ontstaan, zoals stijve of pijnlijke spieren.

Het doel is om uw gewrichten beter te laten functioneren. Hierbij wordt gewerkt aan uw mobiliteit en houding. Door deze gerichte aanpak nemen klachten zoals pijn en stijfheid af en nemen uw mobiliteit en bewegingsvrijheid toe.

Manuele therapie wordt toegepast door gespecialiseerde therapeuten. Naast een algemene opleiding tot fysiotherapeut, heeft een manueel therapeut ook nog een gespecialiseerde opleiding gevolgd, die ervoor zorgt dat hij of zij deze titel mag dragen.

Vertrouwde manueel therapeut in Haarlem

FysioForza is een vertrouwde manueel therapeut in Haarlem. Onze manuele therapeuten beschikken over uitvoerige ervaring. Wij zorgen ervoor dat zij constant actuele kennis hebben en werken volgens de laatste technieken en behandelmethodes.

Hierdoor kunnen wij u altijd de best mogelijke behandelmethode bieden.

Wat doet een manueel therapeut?

Wanneer u problemen met uw gewrichten ondervindt, bent u van harte welkom voor een intake bij één van onze manueel therapeuten in Haarlem.

Vanuit heel Haarlem en zelfs vanuit plaatsen daarbuiten komen mensen naar ons toe voor het effectief verhelpen van hun klachten. Daarbij kunt u denken aan klachten als:

  • Hoofdpijn en nekpijn (dit wordt vaak veroorzaakt door vastzittende gewrichten en spieren)
  • Een beperkte beweeglijkheid in uw wervelkolom of andere ledematen
  • Pijn in nek en/of schouders die uitstraalt naar de armen
  • Pijn in uw onderrug die uitstraalt naar de benen
  • Een pijnlijke rug en borstkas
  • Kaakklachten
  • Heupklachten
  • Pijn in knieën of polsen

Manuele therapie pakt niet alleen klachten in uw gewrichten aan. Deze klachten hangen namelijk vaak samen met spier- en zenuwklachten. Onze manueel therapeuten pakken de bron van de pijn en klachten aan en lossen zo het probleem op.

Neem contact met ons op voor een intake

Loopt u rond met klachten aan uw gewrichten, of heeft u pijn in uw lichaam of ledematen waar u niet vanaf komt?

Neem contact met ons op voor een intake. Manuele therapie kan de oplossing voor u zijn.

Tijdens de intake kunt u ons alles vertellen over uw klachten en vertellen wij u op welke manieren wij ervoor kunnen zorgen dat deze eindelijk verdwijnen.

Veel gestelde vragen

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisatie op het gebied van de wervelkolom.

Wat is het verschil tussen fysio en manuele therapie?

Het grootste verschil tussen fysio en manuele therapie is dat bij manuele therapie uw gewrichten gemanipuleerd mogen worden. Een manueeltherapeut is speciaal opgeleid en bevoegd om deze manipulaties toe te passen. In de volksmond worden deze manipulaties doorgaans “kraken” genoemd.

Hoelang duurt een eerste intake?

Anamnese, onderzoek en opstellen van een op maat gemaakt behandelplan duur 30 minuten.

Wat is de eerste stap bij manuele therapie?

Voordat we een behandeltraject ingaan zal er een intake plaatsvinden. Hierbij stellen we de klachten vast en maken wij een op maat gemaakt behandelplan.