FysioForza is een moderne praktijk voor fysiotherapie in Haarlem. Fysiotherapie is een specialisme dat al lange tijd bestaat. Dit betekent echter niet dat er in dit vakgebied niets verandert. Dankzij technologische ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden, kan ook de fysio u behandelingen bieden die enkele jaren geleden wellicht nog niet mogelijk of gebruikelijk waren. Eén van die mogelijkheden is online fysiotherapie. Wij geven u graag meer informatie over wat deze vorm van fysiotherapie inhoudt.

Fysiotherapie afspraak

Ervaart u klachten waar u vanaf wilt? Bel of mail ons dan nu voor een intake, of maak direct online een afspraak.

Is online fysiotherapie altijd mogelijk?

Online fysiotherapie kunnen wij in veel gevallen aanbieden. Al dan niet als ondersteuning van reguliere therapie. Of het mogelijk is, is afhankelijk van uw klachten en de behandelmethode. Voor sommige klachten is het nodig dat u met regelmaat een sessie met een gespecialiseerde fysiotherapeut in onze praktijk plant. Dit geldt wanneer u klachten hebt waarvoor oefeningen met speciale apparatuur benodigd zijn, of specialistische oefeningen die fysieke begeleiding vereisen.

Online fysiotherapie is vaak wel mogelijk wanneer uw behandelmethode bestaat uit het uitvoeren van oefeningen die geen hulpmiddelen of geen begeleiding van de fysiotherapeut vereisen. Dit betekent namelijk dat u met de juiste begeleiding van afstand zelfstandig vanuit huis kunt werken aan uw herstel.

Hoe werkt dit precies?

Online fysiotherapie van FysioForza werkt met twee componenten: een eigen online omgeving en de mogelijkheid tot videobellen. U krijgt toegang tot uw eigen digitale omgeving waarin uw oefeningen helder worden uitgelegd, met behulp van video’s. Op die manier weet u zeker dat u ook zonder het bijzijn van uw fysiotherapeut alle oefeningen correct uitvoert.

Natuurlijk betekent online fysiotherapie niet dat u helemaal geen contact hebt met uw therapeut. Wij blijven nauw betrokken bij uw voortgang. Online fysiotherapie kan ook afgewisseld worden met fysieke afspraken in onze praktijk. Tussen deze fysieke contactmomenten door, heeft u de mogelijkheid om te videobellen met uw fysiotherapeut. Zo kan uw voortgang besproken worden en heeft u de kans om uw vragen te stellen.

Ook voor nieuwe intakes

Steeds vaker krijgt FysioForza klanten van buiten Haarlem. Daar zijn wij trots op. Het is echter niet voor iedereen handig om voor een intake naar onze praktijk te komen. Ook kan het zo zijn dat u vanwege een blessure of andere ernstige klacht tijdelijk niet in staat bent om ons te bezoeken. Ook dan biedt online fysiotherapie uitkomst.

Wij gebruiken de mogelijkheid tot online fysiotherapie ook voor nieuwe intakes. Bent u op zoek naar een goede fysiotherapeut, maar bent u (tijdelijk) niet in staat om deze te bezoeken? Neem dan contact met ons op voor een online intakegesprek. Middels videobellen maakt u kennis met uw fysiotherapeut.

In dit kennismakingsgesprek krijgt u alle tijd om uw vragen te herstellen. De fysiotherapeut zal met u uw klachten bespreken om de oorzaak te achterhalen en het ideale behandelplan samen te stellen. Dit plan ontvangt u vervolgens in uw digitale omgeving zodat u met behulp van online begeleiding en videobellen thuis kunt werken aan uw herstel.

Een veilige oplossing

Online fysiotherapie van FysioForza is uiteraard veilig. Wij werken met specifiek ontwikkelde apps en een afgeschermde, beveiligde omgeving. Ook online gaan wij net zo secuur met uw gegevens en privacy om als in de praktijk. Uw gegevens worden niet met derden gedeeld. Deze zijn alleen inzichtelijk voor u en voor uw fysio.

Financieel aantrekkelijk

Niet elke verzekeraar vergoedt fysiotherapie (volledig). Zeker niet wanneer u geen aanvullend pakket afneemt. Ook vanuit kostenoogpunt is online fysiotherapie een uitstekende optie. Videobellen vindt plaats tegen een aantrekkelijk tarief en ook aan de online module zijn gereduceerde kosten verbonden. Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.