Na een operatie, blessure of een ongeval wacht je vaak een lang en pittig hersteltraject. Revalidatie fysiotherapie is hierin voor veel mensen onmisbaar. Natuurlijk zal je lichaam voor een deel weer zelf herstellen. Het doel van je herstel is echter om, afhankelijk van de aanleiding en omstandigheden, volledig te herstellen of om zelfs verbetering ten opzichte van voorheen te bewerkstelligen. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Revalidatie fysiotherapie begeleidt je stap voor stap in je herstel. Het zorgt voor een optimaal herstel en minimaliseert de risico’s op een terugval of complicaties. Je zult sneller en beter herstellen. De fysiotherapeuten en manueel therapeuten van FysioForza staan voor je klaar.

Fysiotherapie afspraak

Ervaart u klachten waar u vanaf wilt? Bel of mail ons dan nu voor een intake, of maak direct online een afspraak.

Wat houdt revalidatie fysiotherapie in?

Revalidatie fysiotherapie is voor bijna niemand hetzelfde. Afhankelijk van de klachten is er wel een globaal traject dat je doorloopt. De invulling hiervan is bij ons echter altijd persoonlijk. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Ieder mens en ieder lichaam is uniek. Samengevat is revalidatie fysiotherapie jouw optimale route naar een zo volledig mogelijk herstel. De optimale route betekent niet altijd de snelste route. Revalideren is een gevoelig en zeer nauwkeurig proces dat niet overhaast dient te worden.
Om jou de best mogelijke revalidatie te bieden, voeren wij -waar van toepassing- altijd overleg met jouw specialist. Ben je bijvoorbeeld geopereerd, dan zorgen wij ervoor dat wij alles te weten komen over de aanleiding, de operatie en de feedback van de specialist. Op die manier kunnen wij, tezamen met onze kennis, een goede inschatting maken van de behandelmethode en het te verwachten traject.
Vervolgens kijken wij zeer secuur naar jou als persoon. Wij inventariseren niet alleen je klachten, maar kijken ook naar jouw optimale en maximale belasting om je een programma op maat aan te kunnen bieden. Wij zorgen ervoor dat je precies die therapie en oefening ontvangt om je perfect te begeleiden richting je herstel.

De ideale mix fysiotherapie en oefeningen

FysioForza biedt je de ideale mix bij revalidatie fysiotherapie. Deze mix is geheel afgestemd op jouw behoeften en kan bestaan uit fysiotherapie, manuele therapie en (thuis)oefeningen. Wij houden jouw progressie voortdurend in de gaten en passen het therapietraject aan waar nodig. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat wij gedurende de behandeling met fysiotherapie zien dat je ook gebaat bent bij manuele therapie. Wij hebben alle kennis en expertise in huis om je het best mogelijke traject te bieden.

Begeleiding bij beweging

Vaak is het zo dat je bij revalidatie fysiotherapie oefeningen aangeleerd krijgt om je herstel te bevorderen. Vanzelfsprekend bieden wij je goede begeleiding bij beweging. Je leert je oefeningen correct uit te voeren onder begeleiding van jouw fysiotherapeut en kunt ook bij ons op locatie in Haarlem begeleid trainen of oefenen.

Vergoeding van revalidatie fysiotherapie

Revalidatie fysiotherapie wordt door verzekeraars vergoed zoals reguliere fysiotherapie. Ben je dus verzekerd voor fysiotherapie, dan wordt de therapie voor je revalidatie vergoed zoals in de voorwaarden van je verzekeraar vermeld is.

Neem contact met ons op voor een intake

Wellicht onderga je binnenkort een ingreep. Neem dan zeker alvast contact met ons op. Wij kunnen dan tijdig in overleg gaan met jouw chirurg of specialist en jou een beeld schetsen van het te verwachten revalidatieproces. Heb je al een ingreep ondergaan of ben je aan het herstellen van een ongeval en klaar voor revalidatie fysiotherapie? Wij staan voor je klaar. Tijdens een intakegesprek brengen wij jouw klachten in kaart en bespreken wij aan de hand daarvan wat FysioForza voor jou kan betekenen.