FysioForza is specialist voor handfysiotherapie in Haarlem en omstreken. Handfysiotherapie is een specialiteit die erop gericht is om pijn en mobiliteitsproblemen in de handen, polsen en vingers weg te nemen. Deze vorm van fysiotherapie wordt vaak toegepast bij specifieke aandoeningen aan de handen en na een operatie of ingreep, ter bevordering van herstel. Ook na een blessure of ongeluk kan het worden toegepast. Mensen met een aangeboren afwijking of een (progressieve) ziekte die zorgt voor pijn in de handen en/of beperkte mobiliteit kunnen hier ook baat bij hebben.

Wanneer is handfysiotherapie iets voor u?

Niet alle klachten aan uw handen vragen om handfysiotherapie. Pijn aan uw handen kan ook veroorzaakt worden door een probleem elders in uw lichaam. Zo kunnen mensen met rugklachten problemen ondervinden met uitstraling. Dit kan zorgen voor pijnlijke of juist gevoelloze handen. Ervaart u pijn of mobiliteitsklachten en weet u niet zeker wat de oorzaak is, dan bent u altijd welkom voor een intakegesprek.

In een persoonlijk intakegesprek kan uw fysiotherapeut uw klachten en symptomen onder de loep nemen en onderzoeken of handfysiotherapie uw problemen kan verlichten of verhelpen.

Handfysiotherapie kan worden toegepast bij problemen, letsel en aandoeningen van spieren, gewrichten, pezen, banden, botten, zenuwen en zelfs de huid. Enkele gevallen waarin handfysiotherapie wordt toegepast zijn:

  • Degeneratieve aandoeningen en progressieve ziekten zoals reuma en artrose
  • Na een chirurgische ingreep
  • Bij chronische pijn
  • Bij instabiliteit van vingers of polsen
  • Wanneer zenuwen beklemd zijn
  • Bij het Carpaal tunnel syndroom
  • Als u last hebt van gewrichtsslijtage
  • Bij gewrichtsontsteking
  • Bij overbelasting
  • Als onderdeel van wondverzorging
Fysiotherapie afspraak

Benieuwd hoe wij u van uw handfysiotherapie af kunnen helpen? Neem contact op om een vrijblijvende intake te plannen voor een behandeling in Haarlem.

Hoe wordt het toegepast?

Handfysiotherapie wordt doorgaans in onze praktijkruimte toegepast. Hier beschikken wij over alle benodigde middelen om u optimaal te kunnen helpen. Afhankelijk van uw klachten en de gekozen behandelmethode is het mogelijk dat u ook thuisoefeningen meekrijgt om uw herstel te bevorderen. Ook is het mogelijk dat de therapie wordt gecombineerd met het dragen van een spalk.

Handfysiotherapie heeft doorgaans twee hoofddoelen. Het eerste doel is het verlichten van pijnklachten. Het tweede doel is het vergroten van de mobiliteit. Deze combinatie zorgt ervoor dat u in uw dagelijks leven geen of zo min mogelijk hinder ondervindt van de problemen met uw handen. U zult uw dagelijkse taken zoals werk en huishoudelijke werkzaamheden beter en (zoveel mogelijk) klachtenvrij kunnen uitvoeren. Heeft u een ingreep ondergaan, dan wordt handfysiotherapie toegepast om uw herstel te versnellen en uw mobiliteit weer (zo veel mogelijk) terug te krijgen.

Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar

Uw handen zijn zeer belangrijk. Een probleem met uw handen heeft vrijwel altijd gevolgen voor uw functioneren. In veel gevallen is handfysiotherapie de beste oplossing. In hoeverre uw problemen volledig verholpen kunnen worden, hangt af van de aard van uw problemen. Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar. Naast de beste therapie verlenen zij u ook advies. Bijvoorbeeld op ergonomisch gebied en bij het uitvoeren van uw werkzaamheden. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.