Orthoparc

Orthoparc is een kliniek voor innovatieve orthopedie en verricht knie-en heupoperaties in dagbehandeling. Dat betekent dat patiënten direct na de operatie naar huis mogen. Deze innovatieve behandelmethode maakt een knie- of heupoperatie minder belastend voor de patiënt; zij ervaren minder pijn en kunnen direct al bewegen.

Rapid Recovery programma

Na de operatie van een heup of knie prothese krijgt de patiënt een zogenaamd Rapid Recovery programma. 

Rapid Recovery betekent letterlijk ‘snel herstel’. Daarbij is het doel om de patiënt zo snel mogelijk weer op de been te krijgen. Dit wordt onder andere bereikt door het gebruik van een speciale operatietechniek die zo min mogelijk schade toebrengt, een speciaal pijnprotocol en snel mobiliseren na de operatie.

Pijnprotocol

Als de patiënt wordt geopereerd aan de heup of knie maken maakt Orthoparc gebruik van een speciaal pijnprotocol waarbij het gehele lichaam zo min mogelijk wordt belast. 

Vroeg mobiliseren

Vroeg mobiliseren houdt in dat de fysiotherapeut zodra de patiënt na de operatie de benen weer goed kan bewegen en het gevoel in de benen terug heeft met de patiënt gaat oefenen. Vroeg mobiliseren is mogelijk en heeft geen invloed op de nabehandeling of op de prothese. 

Fysiotherapie na de operatie

De fysiotherapeuten van FysioForza hebben speciale nascholingen gedaan en zijn deskundig op het gebied van revalidatie na de operatie.

De samenwerking

Op 1 maart 2020 is FysioForza een samenwerking aangegaan met Orthoparc. Wij willen de samenwerking versterken door kennisuitwisseling, wederzijdse dienstverlening, verwijsafspraken en consultatie.

Door een goede samenwerking wordt de keten versterkt. Onze focus ligt op een veilige hoogwaardige behandeling met zo min mogelijk belasting voor de patiënt. Persoonlijke service, heldere informatie en regelmatig intercollegiaal overleg om het behandeltraject van de patiënt zo efficiënt en aangenaam mogelijk te laten verlopen. 

Voor meer informatie over Orthoparc zie: 

https://www.orthoparc.nl/