Knieklachten hebben vrijwel altijd een grote invloed op uw mobiliteit. Problemen met uw knie zijn ook altijd pijnlijk. U gebruikt uw knieën bij bijna elke staande beweging, dus pijnvrij bewegen wordt al snel een probleem. Veel klachten lossen niet vanzelf op. Fysiotherapie kan nodig zijn om knieklachten te verhelpen, maar ook om verdere klachten te voorkomen. Met gerichte therapie en oefeningen kunnen wij uw klachten verhelpen en door middel van training kunt u uw knieën versterken om toekomstige problemen te voorkomen.

De symptomen van knieklachten

De symptomen van knieklachten zijn zeer talrijk. Dat heeft niet alleen te maken met het feit dat de knie een gevoelig en kwetsbaar gewricht is, maar ook met de diverse manieren waarop klachten kunnen ontstaan en de diverse onderdelen van uw knie waaraan u kwetsuren op kunt lopen. Veel voorkomende knieklachten zijn:
  • Een zeurende, constante pijn
  • Pijnscheuten bij bewegingen
  • Een kloppend gevoel
  • Beperkte mobiliteit
  • Pijn bij buigen of draaien
  • Pijn bij druk of gewicht zetten op het gewricht
  • Uitstralende pijn naar de knieholte, enkel, dij of kuit
eagle-media-pro-246P33S3aFk-unsplash

Benieuwd hoe wij u van uw knieklachten af kunnen helpen? Neem contact op om een vrijblijvende intake te plannen voor een behandeling in Haarlem.

Hoe ontstaan knieklachten?

Knieklachten komen zeer vaak voor. De knie is kwetsbaar, wordt veel gebruikt en kan eenvoudig een verkeerde beweging maken of geïrriteerd raken door overbelasting. Knieklachten ontstaan regelmatig door overbelasting tijdens sport. Deze klachten komen vaak voor bij hardlopers of beoefenaars van een balsport. Ook een harde impact, zoals een val of botsing kan resulteren in knieletsel.

Pijn en klachten worden niet alleen veroorzaakt door overbelasting of een impact. Een verkeerde beweging van de knie kan ook leiden tot (ernstige) klachten of letsel. Zeer veel mensen verdraaien hun knie of overstrekken deze, wat vaak leidt tot verrekte of gescheurde kniebanden of een gescheurde meniscus.

Fysiotherapie bij knieklachten verhelpt problemen

Vrijwel iedereen die te kampen krijgt met knieklachten die niet verdwijnen door louter het nemen van rust, heeft behoefte aan fysiotherapie. Ook na bijvoorbeeld een operatie aan de kniebanden, meniscus of knieschijf, is fysiotherapie nodig om de benodigde mobiliteit en kracht in de knie terug te krijgen.

Fysiotherapie bij knieklachten bestaat doorgaans uit gerichte therapie en oefeningen die de pijn wegnemen, de mobiliteit op verantwoorde wijze opbouwen en ervoor zorgen dat de knie voldoende aansterkt. Fysiotherapie kan gericht zijn op herstel, maar ook op preventie van eventuele nieuwe of herhalende problemen in de toekomst.

Meld u aan voor een intake

De fysiotherapeuten van FysioForza staan voor u klaar om u te helpen bij uw knieproblemen. Meld u aan voor een intake. Na een kennismaking met uw therapeut, kijkt hij/zij direct naar uw knie om het probleem vast te stellen en een persoonlijk behandelplan met u te bespreken.