Kaakklachten zijn zeer vervelend. Het is een probleem dat iedereen kan overkomen. Er kan een verkeerde beweging aan ten grondslag liggen, maar ze kunnen ook ogenschijnlijk vanuit het niets ontstaan. Wanneer u te maken krijgt met kaakklachten, zult u hier vrijwel altijd last van hebben. Kauwen wordt pijnlijk en zelfs spreken of slikken kan pijn doen. U wilt natuurlijk zo snel mogelijk van deze klachten af. Kaakfysiotherapie bij kaakklachten kan u helpen.

Symptomen van kaakklachten

Kaakklachten kunnen zorgen voor verschillende symptomen en problemen. Enkele veel voorkomende kaakklachten zijn:

  • Pijn tijdens kauwen, praten of slikken
  • Verminderde mobiliteit van de kaak
  • Uitstralingspijn naar hoofd of oren
  • Het op slot schieten van de kaak
  • Plotselinge pijnscheuten
  • Spierpijn in nek en schouders
Kaakklachten

Benieuwd hoe wij u van uw kaakklachten af kunnen helpen? Neem contact op om een vrijblijvende intake te plannen voor een behandeling in Haarlem.

Hoe ontstaan kaakklachten?

In de meeste gevallen ontstaan kaakklachten door overbelasting van het kaakgewricht. Dit kan diverse oorzaken hebben, zoals onbewust (‘s nachts) tandenknarsen, het nemen van een te grote hap (overstrekking van de kaak) of het kauwen van taai voedsel. Vaak ontstaan de klachten niet direct bij de eerste overbelasting, maar is het een optelsom van meerdere momenten en structurele overbelasting. De problemen kunnen echter ook acuut ontstaan. Vaak door een verkeerde beweging of extreme overbelasting, maar ook een val, stoot of andere impact kan schade toebrengen aan het kaakgewricht.

Hoe helpt kaakfysiotherapie?

Fysiotherapie bij kaakklachten kan helpen om de normale, pijnloze werking van de kaak te herstellen. Dit kan door gerichte oefeningen, maar ook door ondersteuning in het ontzien van de kaak. Het kaakgewricht kan relatief eenvoudig overbelast of beschadigd raken. Vaak resulteren kaakklachten in een verkeerde of geforceerde beweging van de kaak, waardoor de problemen zelfs nog kunnen verergeren. Met behulp van fysiotherapie wordt ervoor gezorgd dat u de kaak op de juiste manier en met de juiste intensiteit belast. Hiervoor kunnen wij oefeningen gebruiken of manuele therapie toepassen om het herstel te bevorderen.

Ervaart u klachten? Neem contact met ons op voor een intake

Ervaart u kaakklachten? Neem dan contact op met de kaakfysiotherapeuten van FysioForza. Wij kunnen u helpen. Pijn in de kaak is zeer vervelend en het beperkt u. U wilt hier niet lang mee rondlopen, dus maak vandaag nog een afspraak voor een intake. Wij onderzoeken het probleem en bespreken de bevindingen en het persoonlijke behandelplan met u.