Heeft u last van nekklachten, dan wilt u hier natuurlijk niet mee blijven rondlopen. Fysiotherapie bij nekklachten is vaak de beste oplossingen. Nekklachten verdwijnen doorgaans niet zomaar. Wanneer deze aanhouden – en rust geen oplossing biedt – kan gespecialiseerde hulp wel oplossing bieden. Nekklachten komen in vele soorten voor en kunnen variëren van lastig tot uitermate pijnlijk. Daarom is goede hulp belangrijk. Doorlopen met nekklachten zal ervoor zorgen dat deze alleen maar verergeren.

Waarom fysiotherapie bij nekklachten?

Nekklachten zijn een probleem om serieus te nemen. Fysiotherapie bij nekklachten is een verantwoorde, veilige en effectieve methode om van uw problemen af te komen. Wij zien met regelmaat cliënten die eerst op andere wijze hebben geprobeerd om van nekpijn of andere klachten af te komen. Hadden zij in een eerder stadium de expertise van een fysiotherapeut ingeschakeld, dan waren hun klachten waarschijnlijk al opgelost, in plaats van verergerd.

Nekklachten

Benieuwd hoe wij u van uw nekklachten af kunnen helpen? Neem contact op om een vrijblijvende intake te plannen voor een behandeling in Haarlem.

Wat een fysiotherapie bij nekklachten voor u kan betekenen

Wanneer u last hebt van nekklachten, krijgt u vaak goedbedoelde adviezen. Wellicht hebt u ook zelf de neiging om te gaan rekken, of juist om uw nek te ontzien. Wanneer u niet weet wat u doet, is de kans groot dat uw klachten verergeren. Daarom is een fysio bij nekklachten de verstandigste oplossing.

Bij FysioForza vindt u fysiotherapeuten die zijn gespecialiseerd in het effectief behandelen van nekklachten. Uw nek is kwetsbaar en nekklachten kunnen zeer complex van aard zijn. Onze specialisten zijn gericht opgeleid en beschikken over up to date kennis over het lichaam, symptomen en het behandelen van pijn of andere klachten in de nek.

Wanneer u zich aanmeldt voor een intake, zal er eerst goed gekeken worden naar de klachten die u ervaart. Het is belangrijk om niet alleen de aard van de klachten en de symptomen in kaart te brengen, maar ook om te achterhalen hoe de klachten zijn ontstaan.

Elke klacht is anders. Daarom hanteren onze fysiotherapeuten altijd een persoonlijke, op maat gemaakte aanpak. Elke nekklacht heeft namelijk een oorzaak en een optimale oplossing.

Hoe ontstaan nekklachten?

Nekklachten kunnen op verschillende manieren ontstaan. Soms ligt hier een duidelijke oorzaak aan ten grondslag, zoals een ongeluk of een (sport)blessure. Ook het maken van een verkeerde beweging, kan resulteren in acute klachten. Als gespecialiseerde fysiotherapeut bij nekklachten, herkennen wij echter ook de meer genuanceerde oorzaken. Zo kan een verkeerde houding leiden tot problemen met de nek. Dit uit zich vaak tot schouder- en nekklachten. Schouder- en nekklachten zijn meestal aan elkaar verbonden.

Ook stress kan een belangrijke veroorzaker zijn van een pijnlijke of stijve nek. Een teveel aan stress die niet door het lichaam verwerkt kan worden, kan zich fysiek gaan uiten. Hoofdpijn en nekklachten zijn een veelvoorkomend gevolg van stress.

De symptomen van nekklachten en hoe wij die kunnen verhelpen

Nekklachten uiten zich vrijwel altijd in een pijnlijke nek, maar de klachten blijven vaak niet hiertoe beperkt. Het komt vaak voor dat u te maken hebt met klachten in andere delen van uw lichaam, die voort blijken te komen uit uw nek. In de nek lopen zenuwbanen en bevinden zich belangrijke spieren. Problemen hier, kunnen zich ook elders in het lichaam uiten.

Hoofdpijn is een veelvoorkomend symptoom bij nekklachten. Beknelde zenuwen of vastzittende spieren kunnen zorgen voor druk en spanning die zich kunnen uiten in hoofdpijn. Door voorzichtig te werken aan mobiliteit en flexibiliteit kan vastzittend weefsel los worden gemaakt, waardoor uw hoofdpijn verdwijnt. Dit is een delicaat proces waarbij wij stap voor stap met gerichte oefeningen aan het werk gaan voor een blijvend resultaat.

Nekklachten kunnen ook resulteren in duizeligheid. Ook dit is vaak een gevolg van een probleem in de nek, zonder dat mensen zich dit realiseren. Nekproblemen kunnen zich uiten in vage klachten, waarbij duizeligheid vaak voorkomt.

Hulp van onze fysio bij nekklachten

Wilt u van uw nekklachten af? Neem dan contact met ons op en vraag een intake aan. In deze intake kunnen wij vaststellen wat de oorzaak van uw nekklachten is en hoe fysiotherapie u van uw klachten af kan helpen.