Schouderklachten kunnen door een duidelijke, maar ook door een minder duidelijke oorzaak ontstaan. Het is goed mogelijk dat u op een dag wakker wordt en ineens last hebt van uw schouder, of dat u een op het oog normale beweging maakt en de pijn er vervolgens in schiet. Fysiotherapie bij schouderklachten is de beste manier om pijn en klachten tegen te gaan en effectief en blijvend te verhelpen. Hebt u een pijnlijke schouder, blijf hier dan niet mee doorlopen, maar schakel de hulp in van FysioForza.

Waarom fysiotherapie bij schouderklachten belangrijk is

Uw schouder gebruikt u de hele dag door. Het is een gewricht dat bewust en onbewust bij bijna elke beweging gebruikt wordt. Een blessure of ander probleem met uw schouder is daarom ook iets om absoluut serieus te nemen. U blijft ook bij pijn uw schouder namelijk gebruiken. Het is een gewricht dat vrijwel niet te ontlasten is. Pijn kan verergeren wanneer u uw schouder blijft gebruiken en dit kan zorgen voor grote problemen.

Fysiotherapie bij schouderklachten is belangrijk omdat dit u niet alleen de beste kans biedt op herstel, maar ook zorgt voor het snelste herstel. Tijdig fysiotherapie inschakelen, betekent dat u problemen een halt toeroept, waardoor zij niet kunnen verergeren. Vervolgens kan de fysiotherapeut een behandeling op maat aanbieden waarmee uw problemen blijvend worden verholpen.

Frozen Shoulder Symptomen

Benieuwd hoe wij u van uw schouderklachten af kunnen helpen? Neem contact op om een vrijblijvende intake te plannen voor een behandeling in Haarlem.

Waardoor ontstaan schouderklachten?

Schouderklachten kunnen op tal van manieren ontstaan. Een val, verkeerde beweging of andere impact kan ervoor zorgen dat het gewricht schade oploopt. Ook sluimerende irritaties kunnen het begin zijn van schouderklachten. Niet zelden worden pijn en een gebrekkige mobiliteit veroorzaakt door een ontstoken pees of slijmbeurs.

Een probleem dat zeer vaak zorgt voor schouderklachten, is een verkeerde houding. Door een verkeerde houding kunnen klachten ontstaan zonder dat er voor u een duidelijke reden hiervoor is. Een verkeerde houding zorgt voor een verkeerd gebruik van spieren en gewrichten, waardoor uw schouder overbelast raakt en gefixeerd kan blijven in deze verkeerde beweging.

Hoe helpt een fysiotherapeut bij schouderklachten?

Een fysiotherapeut bij schouderklachten raadplegen, is een verstandige beslissing. Hoe eerder u erbij bent, des te beter. Wanneer u een zeurend gevoel ervaart, last hebt van lichte steken of merkt dat uw schouder niet zo vrij beweegt als gebruikelijk, is het goed om contact op te nemen met uw fysiotherapeut. Een vermoeid, zeurend of pijnlijk gevoel en een gebrek aan mobiliteit kunnen indicaties zijn dat er al een probleem aan het ontstaan is. Hoe eerder u de hulp inschakelt van een fysiotherapeut, des te sneller u het probleem kunt verhelpen.

FysioForza is de fysiotherapeut bij schouderklachten in Haarlem waar u terecht kunt voor een kundige behandeling. Onze fysiotherapeuten stellen in een intake op basis van uw klachten en eigen onderzoek vast wat het probleem is. Vervolgens wordt er voor u een persoonlijk behandelplan samengesteld waarmee u stap voor stap van uw schouderklachten zult herstellen.

De gekozen behandeling is afhankelijk van de aard van de klachten: een ontstoken pees of slijmbeurs vereist vanzelfsprekend een andere behandeling dan een schouder die uit de kom is geweest of een spierkwetsuur. De behandeling kan bestaan uit oefeningen (bijvoorbeeld om kracht op te bouwen of een goede houding aan te leren), maar ook uit manuele therapie.

Neem contact met ons op voor een afspraak

Wilt u van uw schouderklachten af?

Neem dan direct contact op met FysioForza voor een behandeling van uw schouder, zodat u weer pijnvrij en ongehinderd kunt bewegen en sporten.