Het krijgen van fysiotherapie bij rugklachten is de beste beslissing die u kunt nemen. Iedereen kan last krijgen van rugklachten en zij kunnen op tal van manieren ontstaan. Ook de ernst kan variëren, maar of de klachten nu licht of zeer zwaar zijn: wat mensen met rugklachten meestal gemeen hebben, is dat zij hier al lange tijd mee rondlopen voordat zij overgaan tot behandeling. Dat is zonde, want hoe eerder u hulp krijgt, hoe beter uw klachten zijn te bestrijden.

Rugklachten worden niet altijd serieus genomen. Gelukkig zijn niet alle klachten ernstig, maar zeker wanneer deze aanhouden of wanneer u het idee hebt dat zij erger worden, is het verstandig om gespecialiseerde hulp in te schakelen. Onze fysiotherapeuten bieden deze hulp. Bij FyzioForza vindt u fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn op het gebied van het behandelen en effectief verhelpen van rugklachten.

Waarom is een fysio voor de rug zo belangrijk?

Het inschakelen van een fysio voor uw rug is belangrijk omdat rugklachten meestal niet vanzelf oplossen, maar ook omdat ze voor andere problemen in uw lichaam kunnen zorgen. Uw rug vervult een cruciale functie. Een sterke, gezonde rug zorgt voor een juiste houding. Hebt u last van uw rug, dan kan dit ervoor zorgen dat u een verkeerde houding aanneemt, waardoor u ook elders problemen kunt krijgen. Rugklachten die genegeerd worden, kunnen resulteren in een pijnlijke nek en pijnlijke schouders, of knieklachten, om maar enkele voorbeelden te noemen.

Fysiotherapie afspraak

Benieuwd hoe wij u van uw klachten af kunnen helpen? Neem contact op om een vrijblijvende intake te plannen voor een behandeling in Haarlem.

Kan elke fysiotherapeut fysiotherapie voor rugklachten geven?

Of elke fysiotherapeut fysiotherapie voor rugklachten kan toepassen, hangt af van de complexiteit en ernst van de klachten. Gaat het bijvoorbeeld om pijnlijke spieren, dan kunnen deze klachten dikwijls verholpen worden door massage of eenvoudige gerichte oefeningen.

Vaak zijn rugklachten echter serieuzer en hardnekkiger. Alleen een gespecialiseerde fysiotherapeut heeft de kennis in huis om ernstige(re) rugklachten veilig en effectief te behandelen. Bij FysioForza vindt u fysiotherapeuten die zijn gespecialiseerd in het behandelen van rugklachten. Zij kunnen diverse vormen van therapie toepassen. Er wordt uiteraard altijd gekeken naar de behandeling die het beste bij uw problemen past.

Hoe het behandelproces eruit ziet

U kunt zich geheel vrijblijvend aanmelden voor een intake bij onze fysiotherapeut. Een gespecialiseerde fysio voor rugklachten zal vervolgens uw klachten onderzoeken. Belangrijk om te achterhalen is hoe de klachten zijn ontstaan en welke hinder u precies ondervindt.

Wanneer uw klachten geïnventariseerd zijn, zal onze fysiotherapeut werken aan een behandelplan. Elk behandelplan is helemaal op maat gemaakt. Bij het verhelpen van rugklachten is het van het grootste belang om voorzichtig en stapsgewijs te werk te gaan. Daarom hanteren wij een methode die niet alleen is aangepast aan uw klachten, maar die ook stap voor stap de belasting opvoert.

Dankzij onze gespecialiseerde aanpak, zullen uw rugklachten blijvende verholpen worden. Ook daarom bent u gebaat bij de hulp van een erkende specialist. Wordt er niet de optimale aanpak gehanteerd, dan is de kans aanwezig dat uw klachten terugkomen. Een goede behandeling betekent niet alleen het effectief verhelpen van uw klachten, maar ook het minimaliseren van de kans dat deze terugkomen. Stap voor stap pakken wij uw klachten aan en zult u middels gerichte oefeningen zorgen voor een sterke en gezonde rug. Of uw klachten nu voort zijn gekomen uit een ongeluk, verkeerde beweging, slijtage of ouderdom, een blessure of een verkeerde houding: onze specialisten hebben altijd de ideale aanpak voor u.

Vraag direct een intake aan

Hebt u behoefte aan een fysiotherapeut voor uw rugklachten? Wij staan voor u klaar. Tijdens een intake bespreken wij de mogelijkheden met u. Twijfel niet en neem contact op. Wij koppelen u zo snel mogelijk aan een specialist.