Het krijgen van fysiotherapie bij rugklachten is de beste beslissing die u kunt nemen. Iedereen kan last krijgen van rugklachten en zij kunnen op tal van manieren ontstaan. Zo komen lage rugklachten, rugklachten in het midden van de rug en hoge rugklachten vaak voor. Ook de ernst kan variëren, van lichte klachten of zeer zware. Mensen met rugklachten hebben meestal één ding gemeen: zij lopen hier al lange tijd mee rond, voordat zij overgaan tot behandeling. Dat is zonde, want hoe eerder u hulp krijgt, hoe beter uw klachten zijn te bestrijden.

Rugklachten kunnen op verschillende manieren ontstaan. Het is niet altijd duidelijk hoe deze ontstaan zijn. We zien vaak dat het te maken heeft met fysieke en mentale gezondheid. Onze fysiotherapeuten bieden deze hulp. Bij FysioForza vindt u fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn op het gebied van het behandelen en effectief verhelpen van uw rugpijn.

Hernia

Benieuwd hoe wij u van uw rugklachten af kunnen helpen? Neem contact op om een vrijblijvende intake te plannen voor een behandeling in Haarlem.

Waarom is een fysio voor de rug zo belangrijk?

Het inschakelen van een fysio voor uw rug is belangrijk omdat rugklachten meestal niet vanzelf oplossen, maar ook omdat ze voor andere problemen in uw lichaam kunnen zorgen. Uw rug vervult een cruciale functie. Een sterke, gezonde rug zorgt voor een juiste houding. Hebt u last van uw rug, dan kan dit ervoor zorgen dat u een verkeerde houding aanneemt, waardoor u ook elders problemen kunt krijgen. Rugklachten die genegeerd worden, kunnen resulteren in een pijnlijke nek en pijnlijke schouders, of knieklachten, om maar enkele voorbeelden te noemen.

Lage rugpijn

Pijn in de onderrug komt veel voor. Lage rugpijn kan opeens beginnen of langzaam erger worden. Pijn in de onderrug wordt vaak veroorzaakt door een onnatuurlijke zithouding. Het belangrijkste is om in beweging te blijven. Lage rugpijn kan in veel gevallen verholpen worden door enkele oefeningen die u thuis kunt doen. Als specialist in rugklachten kunnen onze fysiotherapeuten een goed beeld schetsen van de oorzaak en een behandelplan op maat maken.

Kan elke fysiotherapeut fysiotherapie voor rugklachten geven?

Of elke fysiotherapeut fysiotherapie voor rugklachten kan toepassen, hangt af van de complexiteit en ernst van de klachten. Gaat het bijvoorbeeld om pijnlijke spieren, dan kunnen deze klachten dikwijls verholpen worden door massage of eenvoudige gerichte oefeningen.

Vaak zijn rugklachten echter serieuzer en hardnekkiger. Alleen een gespecialiseerde fysiotherapeut heeft de kennis in huis om ernstige(re) rugklachten veilig en effectief te behandelen. Bij FysioForza vindt u fysiotherapeuten die zijn gespecialiseerd in het behandelen van rugklachten. Zij kunnen diverse vormen van therapie toepassen. Er wordt uiteraard altijd gekeken naar de behandeling die het beste bij uw problemen past.

Hoe worden rugklachten behandeld?

U kunt zich geheel vrijblijvend aanmelden voor een intake bij onze fysiotherapeut. Een gespecialiseerde fysio voor rugklachten zal vervolgens uw klachten onderzoeken. Belangrijk om te achterhalen is hoe de klachten zijn ontstaan en welke hinder u precies ondervindt.

Wanneer uw klachten geïnventariseerd zijn, zal onze fysiotherapeut werken aan een behandelplan. Elk behandelplan is helemaal op maat gemaakt. Bij het verhelpen van rugklachten is het van het grootste belang om voorzichtig en stapsgewijs te werk te gaan. Daarom hanteren wij een methode die niet alleen is aangepast aan uw klachten, maar die ook stap voor stap de belasting opvoert.

Dankzij onze gespecialiseerde aanpak, zullen uw rugpijn blijvende verholpen worden. Ook daarom bent u gebaat bij de hulp van een erkende specialist. Wordt er niet de optimale aanpak gehanteerd, dan is de kans aanwezig dat uw klachten terugkomen. Een goede behandeling betekent niet alleen het effectief verhelpen van uw klachten, maar ook het minimaliseren van de kans dat deze terugkomen. Stap voor stap pakken wij uw klachten aan en zult u middels gerichte oefeningen zorgen voor een sterke en gezonde rug. Of uw klachten nu voort zijn gekomen uit een ongeluk, verkeerde beweging, slijtage of ouderdom, een blessure of een verkeerde houding: onze specialisten hebben altijd de ideale aanpak voor u.

Vraag direct een intake aan

Hebt u behoefte aan een fysiotherapeut voor uw rugklachten? Wij staan voor u klaar. Tijdens een intake bespreken wij de mogelijkheden met u. Twijfel niet en neem contact op. Wij koppelen u zo snel mogelijk aan een specialist.