Een frozen shoulder is meer dan slechts een stijve, pijnlijke schouder. Het is een zeer pijnlijk en hinderlijk probleem dat u ernstig kan beperken in uw alledaags functioneren. Het verhelpen van een frozen shoulder lukt alleen met behulp van een specialist en gerichte fysiotherapie. Kom daarom naar FysioForza voor een frozen shoulder behandeling in Haarlem. Onze specialisten helpen u effectief en definitief van uw schouderproblemen af.

Wat is een frozen shoulder precies?

Een frozen shoulder wijst op een zeer pijnlijke schouder die gepaard gaat met een (sterk) beperkte mobiliteit. Het begint vaak met pijn, terwijl er met de mobiliteit nog niets mis lijkt te zijn. Al vroeg kan hier echter een groot probleem ontstaan. De pijn kan zo erg zijn dat u hier de hele dag last van hebt en ‘s nachts niet goed kunt slapen. Om de pijn te verlichten probeert u vaak (ongemerkt) uw schouder te ontzien. Hierdoor maakt u echter verkeerde bewegingen waardoor uw schouder na verloop van tijd gefixeerd raakt in een verkeerde houding en verkeerde bewegingspatronen. Vanaf dat moment hebt u een frozen shoulder.

Alleen een gerichte frozen shoulder behandeling biedt soelaas

Alleen met een gerichte behandeling van uw frozen shoulder door een specialist kunt u van deze hardnekkige blessure herstellen. Zolang u geen gerichte therapie krijgt, zal uw schouder gefixeerd blijven in een verkeerde positie en zullen de pijn en immobiliteit aanhouden.

Wij bieden u een effectieve frozen shoulder behandeling met fysiotherapie die gericht is op het terugkrijgen van de mobiliteit en het wegnemen van de pijn. Het verhelpen van het probleem kan een vrij lange tijd in beslag nemen. Voorzichtigheid is geboden en dat is waarom u gebruik wilt maken van de diensten van een kundige fysiotherapeut. De schouder is een zeer belangrijk, maar ook gevoelig en kwetsbaar gewricht. Voor de beste behandeling van uw frozen shoulder in Haarlem en omstreken, kunt u bij FysioForza terecht.

Frozen Shoulder Symptomen

Benieuwd hoe wij u van uw klachten af kunnen helpen? Neem contact op om een vrijblijvende intake te plannen voor een frozen shoulder behandeling in Haarlem.

De oplossing bij een frozen shoulder

Heeft u symptomen van een pijnlijke en stijve schouder waar u niet vanaf komt? Neem dan contact met ons op voor een intake. U kunt er niet snel genoeg bij zijn, want hoe eerder in het stadium wij u kunnen behandelen, des te sneller u van uw pijn af bent. Bovendien voorkomt u met snel handelen een mogelijk groot probleem. Niet elke pijnlijke of stijve schouder duidt op een frozen shoulder, maar wanneer u te lang wacht, kan het hier wel in ontaarden.

Tijdens een intake kunnen wij uw problemen en klachten inventariseren en een persoonlijk behandelplan opstellen. De aanpak is deels afhankelijk van de aard en de ernst van uw klachten. Vrijwel altijd begint een frozen shoulder behandeling met een aantal kleine, lichte oefeningen om stapsgewijs de souplesse in uw spieren terug te brengen.

In een periode van doorgaans enkele maanden kan de belasting van de spieren geleidelijk worden opgevoerd. Dit kan betekenen dat u van het uitvoeren van oefeningen zonder weerstand (of met minimale weerstand) overgaat op krachttraining. Omdat u de spieren langere tijd (soms wel jarenlang) niet of verkeerd hebt gebruikt, zult u deze zeer voorzichtig moeten trainen, om de benodigde kracht en souplesse voor volledig herstel op te kunnen bouwen.

De ervaren fysiotherapeuten van FysioForza in Haarlem helpen u met een effectieve behandeling van uw frozen shoulder. Wij zorgen ervoor dat u uw schouder nooit te veel belast, op verantwoorde wijze geleidelijk werkt aan het herstel van uw spieren en uw pijn verdwijnt. Bel of mail ons voor een afspraak of vul het contactformulier in om een intake aan te vragen.

Veel gestelde vragen

Wat is een frozen shoulder?

Een frozen shoulder is een ontsteking in het gewrichtskapsel wat veel pijn veroorzaakt. 

Hoe ontstaat een frozen shoulder?

Er is vaak geen duidelijke oorzaak aan te wijzen. Een frozen shoulder gaat vaak gepaard met overbelasting en kan ontstaan door bijvoorbeeld een val, een operatie en zelfs door ziekte.

Wat zijn de symptomen van een frozen shoulder?

Een frozen shoulder wordt gekenmerkt door pijn, stijfheid en een beperkte mobiliteit in de schouder. Lees hier alles over frozen shoulder symptomen.

Heb ik een frozen shoulder?

Als u uw schouder beweegt en u ervaart pijn in het gewricht, is de kans groot dat u een frozen shoulder heeft.

Hoe behandel je een frozen shoulder?

Frozen shoulder behandelingen beginnen met een aantal kleine en lichte oefeningen zonder weerstand. Gedurende het traject worden de oefeningen stapsgewijs opgebouwd met krachttraining.

Hoe kan fysiotherapie helpen bij een frozen shoulder?

Fysiotherapie helpt met een effectieve behandeling om zo snel en verantwoord mogelijk van de pijn af te komen. Onze fysiotherapeuten zorgen ervoor dat u de schouder niet teveel belast en op verantwoorde wijze aan het herstel werkt.