Sporten en COPD kan vooraf voelen als geen verstandige combinatie. Echter, bij fysiotherapie is het ook voor u als COPD-patiënt mogelijk om verantwoord te sporten, met behulp van de juiste begeleiding. Maar wat houdt fysiotherapie bij COPD in? Wij vertellen u graag meer, ook over hoe sporten u kan helpen.

COPD begeleiding maakt sporten mogelijk

Wanneer u COPD heeft is sporten wellicht iets waar u niet naar uitkijkt. Sterker nog: het voelt voor u misschien onnatuurlijk en maakt u wellicht zelfs angstig. Met de juiste COPD begeleiding is sporten voor u mogelijk. Dat is belangrijk want ook, juist, als COPD-patiënt biedt sporten u tal van voordelen.

Met COPD fysiotherapie is het mogelijk om op verantwoorde wijze opbouwend te gaan sporten. Goede begeleiding zorgt ervoor dat u een passend programma krijgt en sport met een passende intensiteit. Beginnen met sporten is moeilijk wanneer u een longaandoening hebt. Het zorgt voor benauwdheid en u voelt zich wellicht fysiek en mentaal niet comfortabel. Het begin zal zeker moeilijk zijn, maar met onze hulp en expertise komt u hier doorheen en zult u langzaam maar zeker stappen maken. Niet alleen dat: bewegen zal steeds natuurlijker aan gaan voelen en op den duur zult u zelfs plezier en uitdaging in het sporten kunnen vinden.

pulse-oximeter-gada9c9eec_1920

Benieuwd hoe wij u van uw klachten af kunnen helpen met COPD therapie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Fysiotherapie voor uw longen

Bij COPD fysiotherapie krijgt u gericht fysiotherapie voor uw longen. Dit betekent dat u onder begeleiding van een medisch expert sport. Wij zorgen altijd voor de juiste intensiteit, zodat een longaanval wordt voorkomen. Hebt u hier wel last van, dan kunnen wij specifieke fysiotherapie voor longaanvallen toepassen.

Met behulp van onze COPD therapeut zult u stapje voor stapje uw grenzen kunnen verleggen. Zeker in het begin kost elke ademhaling u energie. Dat is vaak frustrerend. Bewegen is voor u een hele uitdaging. Het kost u meer moeite dan iemand zonder longklachten. Toch is het erg belangrijk dat u met COPD voldoende beweegt. U traint uw spieren en u krijgt een betere conditie. Dankzij gerichte begeleiding tijdens onze COPD fysiotherapie zult u dit ook gaan ervaren. U zult merken dat u uw grenzen steeds verder verlegd en tot meer in staat bent dan u had gedacht.

De voordelen van sporten met COPD fysiotherapie

Sporten is gezond. Ook wanneer u COPD hebt. Sporten biedt tal van voordelen voor uw algehele gezondheid. Met uw longaandoening is het echter cruciaal dat u de juiste begeleiding krijgt zodat u verantwoord kunt sporten. Onze gespecialiseerde begeleiding zorgt ervoor. Wij kunnen u de volgende resultaten bieden:

 • Uw klachten kunnen afnemen
 • Uw conditie wordt beter
 • U bent minder snel benauwd
 • Uw dagelijkse bezigheden gaan makkelijker
 • U krijgt meer energie
 • Uw botten worden sterker
 • U slaapt beter
 • U voelt zich meer ontspannen
 • Uw spieren worden sterker
 • U herstelt sneller van griep of verkoudheid
 • U hebt een kleinere kans op een longaanval of ziekenhuisopname
 • U hebt een grotere kans om te blijven werken

Maak een afspraak voor een vrijblijvende intake

U bent van harte welkom om een afspraak voor een geheel vrijblijvende intake te maken. Tijdens deze intake kunnen wij kennismaken en u alles uitleggen over onze COPD Fysiotherapie. Onze fysiotherapeut stelt samen met u vast wat wel en niet mogelijk is en wij kunnen voor u een trainingsprogramma samenstellen dat aansluit op uw mogelijkheden. Een programma bewegen met COPD bestaat onder andere uit algemene conditietraining, zoals traplopen, fietsen of zwemmen en krachttraining zoals gewichtstraining of training met elastieken.