Na een operatie wacht u vaak een lang en pittig revalidatie traject. Het doel van de revalidatie is om volledig te herstellen, zodat u weer optimaal kan functioneren in het dagelijks leven of weer de sport kan beoefenen die u zo graag doet. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf en daarom is het van groot belang dat u tijdens het revalidatietraject de juiste begeleiding krijgt. Het team van FysioForza kan u hierbij uitstekend helpen. We zullen u stap voor stap begeleiden tijdens het revalidatietraject en er voor zorgen dat het herstel zo optimaal verloopt.

Revalidatie na operatie

Ervaart u klachten waar u vanaf wilt? Bel of mail ons dan nu voor een intake, of maak direct online een afspraak.

Wat houdt een revalidatie traject in?

Zodra duidelijk is hoe uw operatie eruit gaat zien, kan er al veel worden bepaald voor uw fysiotherapie na de operatie. De meeste operatieve ingrepen zijn zowel voor uw arts en ons een bekend proces. Dit betekent dat wij uit ervaring al weten hoe uw revalidatie traject er voor het grootste gedeelte uit zal gaan zien.

De weg naar herstel is vaak duidelijk, maar niet voor iedereen hetzelfde. Uw fysiotherapeut past dan ook nooit zomaar oefeningen toe. Er wordt zeer specifiek gekeken naar de oefeningen die u uit kunt voeren en die het meeste bijdragen aan uw herstel. Dit betekent dat er onder andere wordt gekeken naar uw belastbaarheid. Wij hanteren altijd maatwerk bij een revalidatie traject, kijken bij iedere sessie wat de status is van het herstel en als er aanpassingen nodig zijn, dan worden deze direct gemaakt.

Het doel van fysiotherapie na een operatie is om u zo snel mogelijk, maar wel op verantwoorde wijze, weer (zo veel mogelijk) klachtenvrij te maken. Een operatie heeft vaak een groot effect op het menselijk lichaam, zeker wanneer deze ingrijpend is geweest. Het kan betekenen dat u aan spierkracht en mobiliteit hebt ingeleverd. Stap voor stap zullen uw spieren en gewrichten weer moeten aansterken totdat zij op het gewenste niveau zijn. Met een goed revalidatie traject voor en na de operatie maakt u de beste kans op een optimaal herstel.

Fysiotherapie aan huis

Bent u in de eerste periode na uw operatie niet in staat om naar de praktijk te komen, dan komen wij naar uw huis. We zullen dan samen bij u thuis het revalidatietraject starten. We zullen u onder andere begeleiden en bekend maken met transfers (verplaatsingen). Bijvoorbeeld: In en uit bed, op en af het toilet, in en uit het bad of douche, in en uit de stoel of in en uit de auto. Daarnaast gaan we ook alvast beginnen met eenvoudige oefeningen en eventuele manuele handelingen. Stap voor stap zullen we de mobiliteit verbeteren, zodat de kans op een goede revalidatie hoog is.

Maak tijdig een afspraak voor uw revalidatie traject

Weet u wanneer u geopereerd gaat worden, dan is het raadzaam om alvast een afspraak met ons te maken. Het team van FysioForza staat voor u klaar. Om uw herstel zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met revalidatie fysiotherapie. Vaak is dat al voor de operatie. We noemen dit BIBO: Beter In Beter Out. Dat wil zeggen, dat het belangrijk is om onder begeleiding van een fysiotherapeut uw conditie zo goed mogelijk op te trainen voordat u geopereerd gaat worden met het doel dat uw revalidatie na de operatie beter verloopt.

Neem gerust contact met ons op

Moet u een operatie ondergaan of heeft u inmiddels een operatie gehad, neem dan zeker contact met ons op. Wij kunnen dan een afspraak met u maken voor een intake gesprek waarin we alle tijd voor u zullen nemen om samen het behandelplan te bespreken. Team FysioForza staat voor u klaar!