De Fysiotherapeut is de oplossing voor veel fysieke klachten. Fysieke klachten die ineens kunnen ontstaan. U wilt natuurlijk snel de juiste hulp. Maar heb je een doorverwijzing nodig voor fysiotherapie? Met andere woorden: moet eerst de huisarts worden ingeschakeld of kunt u direct met de fysiotherapeut contact opnemen? Of u een doorverwijzing nodig heeft of niet, is afhankelijk van de situatie. In deze blog leggen wij u uit hoe het zit.

Heb je een doorverwijzing nodig voor fysiotherapie? Wanneer wel en niet

U kunt altijd rechtstreeks contact opnemen met FysioForza voor het maken van een afspraak. U heeft dus geen doorverwijzing nodig voor fysiotherapie. In sommige gevallen is dit echter wel aan te raden.

Of u wel of geen doorverwijzing nodig heeft voor fysiotherapie is grotendeels afhankelijk van de verzekering. Bent u verzekerd voor fysiotherapie behandelingen? Dan is een doorverwijzing noodzakelijk om in aanmerking te komen voor vergoeding. U bent niet voor niets verzekerd: u wilt uw afspraken bij de fysiotherapeut vergoed krijgen conform uw polisvoorwaarden. Om hierop te kunnen rekenen, is het belangrijk dat de juiste procedure wordt gevolgd.

Bent u niet verzekerd voor fysiotherapie? Dan kunt u direct contact met ons opnemen om een afspraak te maken. U krijgt de consulten met de fysiotherapeut niet vergoed van uw verzekeraar, dus is er ook geen noodzaak om de aanmeldprocedure te volgen.

Hoe zit het bij spoed?

Het komt niet zo vaak voor, maar het kan gebeuren dat er sprake is van spoed en dat de beste oplossing is om direct een fysiotherapeut te raadplegen. Er van uitgaande dat u direct terecht kunt en niet eerst de huisarts heeft geraadpleegd: kan er dan alsnog vergoeding plaatsvinden door de verzekeraar? Ondanks dat de gevolgde procedure in zo’n geval niet correct is, kan er in overleg met uw huisarts en de verzekeraar soms nog wel iets worden gedaan op het gebied van vergoeding. Dit kan echter niet worden gegarandeerd.

Wat als u niet wist dat u verzekerd was?

Iedereen kan een foutje maken. Misschien was u even vergeten dat u verzekerd bent voor fysiotherapie. Wanneer u direct contact opneemt met FysioForza zullen wij u altijd naar uw verzekering vragen, zodat u zeker weet dat alles administratief verloopt. Wij kunnen altijd samen met u controleren of u verzekerd bent tegen de behandeling waarvoor u zich zou willen aanmelden.

Mocht blijken dat u direct met ons contact hebt opgenomen, al behandeld bent en achteraf bleek dat u voor deze behandeling verzekerd was, dan kunt u altijd proberen met uw verzekeraar alsnog vergoeding overeen te komen.

Raadpleeg waar mogelijk eerst uw huisarts

U heeft dus in principe geen doorverwijzing nodig voor fysiotherapie. Desondanks is het altijd verstandig om eerst uw huisarts te raadplegen. Uw huisarts kan veel vragen beantwoorden en samen met u uw polisvoorwaarden doornemen om van tevoren te bepalen of vergoeding mogelijk is en of er dus een doorverwijzing vanuit uw huisarts dient te komen.