COPD is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Het is een ernstige en ingrijpende aandoening die wordt gekenmerkt door hoesten (al dan niet in combinatie met slijm), benauwdheid en kortademigheid. Als u COPD heeft wilt u kunnen leven met zo min mogelijk hinder van uw ziekte. Dus: wat te doen bij COPD klachten?

Omgaan met COPD is niet altijd eenvoudig. Zeker niet wanneer het sporten betreft, want juist tijdens het sporten kunt u hier veel last van krijgen. Daarentegen is sporten juist belangrijk om uw klachten tegen te gaan. Wij kunnen u hierbij helpen.

Is sporten bij COPD mogelijk?

Het is een van de eerste vragen die u uzelf waarschijnlijk stelt wanneer u wordt gediagnosticeerd met deze ziekte: is sporten bij COPD mogelijk?

Sporten bij COPD is zeker mogelijk. Sterker nog: het kan u helpen omgaan met COPD en ervoor zorgen dat uw klachten verminderen. De aard en symptomen van de COPD ziekte doen het wellicht voorkomen alsof sporten bij COPD niet mogelijk is.

Op de juiste manier sporten, kan echter helpen bij het reduceren van uw klachten. Een van de belangrijkste tips bij COPD therapie is om een goede fysiotherapeut te raadplegen. FysioForza staat voor u klaar.

Wat een goede fysiotherapeut bij COPD kan betekenen

U weet wellicht op het gebied van sport niet precies wat te doen bij COPD. Dat is logisch. Inspanning is wanneer u lijdt aan deze ziekte extra zwaar.

U hebt al last van benauwdheid en kortademigheid en dan kan sporten niet goed voelen. Wellicht voelt het zelfs wel verkeerd of hebt u het idee dat het uw problemen alleen maar verergert.

Als gespecialiseerd en ervaren fysiotherapeut kunnen wij u begeleiden bij het sporten. Dit is belangrijk, want juist COPD-patiënten zijn gebaat bij sport. Het gaat er dan uiteraard vooral om hoe u sport. Wat is mogelijk en wat niet? Wij begeleiden u hier uiteraard bij. Samen zorgen wij voor een programma dat bij u past, met oefeningen die zijn afgestemd op de intensiteit die u aankunt.

Sporten bij COPD is niet eenvoudig. Ook wij kunnen dit niet eenvoudig maken. Het zal veel van u vergen, maar u zult zien dat u met de juiste begeleiding stappen zult zetten.

U zult fitter worden, het sporten zal u steeds beter afgaan en na verloop van tijd zullen uw klachten afnemen en kunt u een hogere intensiteit aan. Bij COPD kan een gezonde levensstijl een wereld van verschil maken.

Laat u informeren

Kortom: wat te doen bij COPD klachten?

Maak werk van fysiotherapie op maat. Maak een afspraak voor een intakegesprek.

Wij kunnen u informeren over de mogelijkheden en precies uitleggen wat wij voor u kunnen betekenen en hoe wij ervoor kunnen zorgen dat u fitter wordt, met plezier kunt gaan sporten op een passend niveau en kunt werken aan het terugdringen van uw klachten.