Wanneer u last heeft van een zeurende pijn in de schouder, is dit meestal een teken dat uw schouder overbelast is. Die zeurende pijn geeft aan dat er sprake is van irritatie of misschien zelfs een ontsteking.

Schouders zijn vatbaar voor blessures en andere problemen. Vaak ervaren fanatieke sporters schouderproblemen. Maar deze kunnen ook ontstaan door iets eenvoudigs als het maken van een verkeerde beweging. Wanneer u een zeurende pijn ervaart, is het verstandig om uw schouder voldoende rust te geven. Voorkom belasting van de schouder. Op het moment dat de pijn in de schouder optreedt, is dit een signaal dat u hem te sterk belast.

Misschien heeft u constant last van een zeurende pijn in uw schouder. Ook dan is rust nemen het devies. Wanneer u zorgt voor voldoende rust en u uw schouder ontziet, moet de pijn in enkele dagen afnemen en na ongeveer een week wel verdwenen zijn. Is dit niet het geval, dan heeft u zeer waarschijnlijk last van een wat ernstiger probleem. Fysiotherapie kan dan uitkomst bieden.

 

Wat veroorzaakt zeurende pijn in de schouder?

Zeurende pijn in uw schouder kan diverse oorzaken hebben. Het is lastig om vast te stellen wat de oorzaak is, zonder eerst goed onderzoek te doen. De Fysiotherapeut van FysioForza zal altijd eerst de oorzaak achterhalen. Deze is namelijk bepalend voor de behandeling.

U kunt echter soms wel zelf een inschatting maken van wat de pijn veroorzaakt. Dit kan door te kijken naar wanneer de pijn optreedt, of door te kijken naar de oorzaak van de pijn. Wat deze oorzaak ook is – en wanneer u ook klachten ervaart – de pijn die u voelt wijst altijd op overbelasting of schade.

 

Voorkomende oorzaken

De meest voorkomende oorzaken van de pijn zijn spierpijn, een ontsteking, schade na een val of stoot, pijn na een verkeerde beweging, een frozen shoulder, een bacteriële infectie of een beknelde zenuw.

Kunt u de pijn eenvoudig herleiden naar een bepaalde oorzaak? Na intensief sporten kan spierpijn optreden. Dit kan zorgen voor een zeurend gevoel, maar is zelden reden tot zorg. Wanneer pijn optreedt na een val of stoot, of een verkeerde beweging, heeft u vaak al zekerheid over wat er aan de hand is. In dit soort gevallen zal uw schouder meestal met voldoende rust weer herstellen. Tenzij er ernstigere schade is opgetreden.

Anders is dit wanneer er sprake is van bijvoorbeeld een ontsteking, infectie of beknelling. In veel van deze gevallen zult u niet alleen een zeurende pijn in de schouder ervaren, maar ook een hevige pijnscheut tijdens belasting of het maken van een bepaalde beweging. Het is ook mogelijk dat de mobiliteit van uw schouder is beperkt. Bij een frozen shoulder ervaart men dit altijd.

> Lees meer over schouderklachten

 

Hoe kunnen wij helpen?

Blijft u last houden van zeurende pijn? Wanneer deze ondanks voldoende rust niet is weggegaan, of wanneer u last hebt van de pijn en vermoedt dat deze niet zomaar verdwijnt, kunt u ons inschakelen voor fysiotherapie, of een van onze andere behandelmethodes. Tijdens een intakegesprek gaan wij in op uw klachten en achterhalen wij wat het is dat uw pijn veroorzaakt. Vervolgens bieden wij u een gerichte oplossing op maat om van uw pijn af te komen. Neem gerust contact met ons op.