Het is weer zo ver, het wintersportseizoen is aangebroken. Misschien is het wel de eerste keer dat u op wintersport gaat, maar misschien gaat u al jaren snowboardend of skiënd die bergen af. Ieder jaar reizen ongeveer een miljoen Nederlanders af naar wintersportgebieden om te gaan snowboarden of te skiën. Helaas meld veiligheid.nl dat er jaarlijks 60.000 zowel ervaren als onervaren wintersporters geblesseerd raken. Deze blessures lopen erg uiteen van knieletsel, tot een ski duim, tot botbreuken. 

Voorkomen is belangrijker dan genezen

Het is natuurlijk het belangrijkst om deze blessures te voorkomen. Heeft u al langer last van instabiele enkels of knieën dan heeft u meer kans op een blessure tijdens de wintersport. FysioForza kan u daarbij helpen door middel van kracht en stabiliteitstraining. Daarnaast bent u vaak opeens uren achtereen aan het skiën of snowboarden op de ski-piste. Het lichaam is vaak niet gewend aan deze lange belasting en er worden vaak spiergroepen gebruikt, die u normaal niet zoveel belast. Om deze reden is het belangrijk om van te voren goed het uithoudingsvermogen en de core stability te trainen. FysioForza biedt persoonlijk op maat gemaakte sportprogramma’s aan in onze medische fitness groepen om u hierbij te helpen.

Helaas toch die blessure opgelopen…

Bent u helaas toch gevallen, tegen iemand aangebotst of uzelf overbelast? Dat is natuurlijk erg vervelend. Gescheurde kruisbanden, meniscusletsel en een scheur in de collateraalbanden in de knie liggen helaas snel op de loer.

Lees meer over: Gescheurde meniscus

Neem gerust contact met ons op en vraag een intake aan. We plannen dan een afspraak voor u in waarin wij op zoek gaan naar de oorzaak en het probleem van de klachten. Daarna gaan we samen aan de slag en proberen we u zo snel mogelijk van u klachten af te helpen! 

Tot slot een paar tips voor de wintersport:

  • Draag een helm
  • Ga goed uitgerust de berg op
  • Train je lichaam algeheel op kracht, uithoudingsvermogen en core-stability
  • Zorg voor goed afgestelde uitrusting
  • Doe een goede warming-up en cooling-down